"Un bărbat urmăreşte o femeie", în premieră la Anonimul

"Un bărbat urmăreşte o femeie", un film-colaj alcătuit din şapte scurtmetraje realizate de regizori precum Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu şi Cătălin Leescu, va avea premiera la Festivalul de Film Anonimul, derulat între 11 şi 17 august, la Sfântu Gheorghe.

84 afișări
Imaginea articolului "Un bărbat urmăreşte o femeie", în premieră la Anonimul

"Un bărbat urmăreşte o femeie", în premieră la Anonimul

Cele şapte scurtmetraje semnate de Ciprian Alexandrescu, Alexandru Mavrodineanu, Ivo Baru, Cătălin Leescu, Paul Manolescu, Sorin Damian şi Gabriel Achim, reunite în proiectul "Un bărbat urmăreşte o femeie", descriu misterul feminin văzut prin ochii bărbaţilor.

Ipostazele feminine surprinse în acest colaj sunt extrem de diferite: o tânără părăsită îşi uită portofelul într-un bar, prilej pentru barman să o urmărească prin Bucureşti, un medic oftalmolog urmăreşte o tânără pentru ochii ei frumoşi, iar un bărbat însoţeşte permanent o emigrantă pe bulevardele Parisului.

Din distribuţia filmelor fac parte, printre alţii, Dan Aştilean, Mădălina Ghiţescu, Tania Popa, Richard Bovnoczki şi regizorul Cătălin Mitulescu. Proiectul a fost sprijinit de preşedintele The European Independent Film Festival, Scott Hillier.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Anonimul o va avea ca selecţioner pe Ludmila Cvikova, directorul artistic al Festivalului de Film de la Bratislava Artfilm.

Începând de anul acesta, festivalul are două secţiuni competiţionale - lungmetraj şi scurtmetraj ficţiune şi animaţie. Î

n competiţia de lungmetraj vor concura 9 filme, în timp ce la competiţia de scurtmetraj de ficţiune şi animaţie vor participa 72 de filme.

În acest an, s-au înscris la selecţia pentru scurtmetraj aproximativ 300 de filme din 41 de ţări, 26 de pelicule fiind româneşti.

Lista scurtă a filmelor va fi alcătuită de criticul de film Irina Margareta Nistor şi de selecţionerul festivalului, Ludmila Cvikova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici