Un fost producător TV, în prezent angajat al agenţiei Reuters, acuzat de piraterie online

Un administrator al conturilor reţelelor de socializare de pe site-ul agenţiei Reuters a fost acuzat că i-a ajutat pe piraţii cibernetici din grupul Anonymous să atace site-ul publicaţiei Los Angeles Times, filială a grupului Tribune Co., pentru care lucrase în trecut, a anunţat justiţia americană.

186 afișări
Imaginea articolului Un fost producător TV, în prezent angajat al agenţiei Reuters, acuzat de piraterie online

Un fost producător TV, în prezent angajat al agenţiei Reuters, acuzat de piraterie online (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax foto)

Matthew Keys, redactor-şef adjunct al conturilor reţelelor de socializare de pe Reuters.com, a fost acuzat în statul California că a transmis informaţii cu scopul de a pirata date informatice protejate, a anunţat, joi, Ministerul american de Justiţie, citat de AFP.

În vârstă de 26 de ani, Matthew Keys a fost acuzat că a furnizat, în decembrie 2010, membrilor Anonymous, o grupare cunoscută pentru comiterea multor atacuri informatice, codurile de acces la serverul grupului de presă Tribune Co. şi a permis accesul acestora pe site-ul Los Angeles Times, o publicaţie ce face parte din acest grup. Accesul pe site a fost întrerupt pentru mai multe ore.

Matthew Keys a fost producătorul unui post de televiziune pe internet, deţinut de Tribune Co., cu sediul în oraşul Sacramento din California, până în octombrie 2010.

Dacă va fi găsit vinovat, jurnalistul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare şi o amendă de cel puţin 250.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici