Un fost regizor al Teatrului Naţional Timişoara aflat în greva foamei a renunţat la protest

Fostul regizor al Teatrului Naţional Timişoara Ioan Ieremia, care se află în greva foamei de aproximativ două săptămâni, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a renunţat la protest, după ce actuala conducere a acestei instituţii i-a acordat o audienţă.

26 afișări
Imaginea articolului Un fost regizor al Teatrului Naţional Timişoara aflat în greva foamei a renunţat la protest

Un fost regizor al Teatrului Naţional Timişoara aflat în greva foamei a renunţat la protest (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ieremia a afirmat că a depus o cerere scrisă conducerii Teatrului Naţional din Timişoara (TNT) prin care a solicitat să fie primit în audienţă pentru a fi lăsat să pună în scenă un ultim spectacol, care să marcheze retragerea sa din activitate.

Fostul regizor a afirmat că cererea sa a fost aprobată, motiv pentru care a decis să renunţe la greva foamei, după două săptămâni de protest.

Ieremia a declarat că "speră" ca în urma acestei audienţe, care va avea loc în 21 mai, directorul TNT, Adriana Hausvater, să îl "lase" să pună în scenă un spectacol de teatru, pe care îl va finanţa.

"Am speranţe că Ada Hausvater mă va lăsa să pun în scenă această piesă. Pentru a mă putea prezenta apt fizic la această audienţă, am decis să nu mai continuu greva foamei", a spus Ieremia.

La rândul ei, Adriana Hausvater a declarat presei că aceasta este prima cerere pe care Ieremia o adresează conducerii TNT pentru a fi primit în audienţă şi că proiectul său va fi analizat.

"Este prima dată când Ioan Ieremia formulează o cerere pentru a fi primit în audienţă şi am acceptat să îl primesc. Acum aşteptăm proiectul lui Ieremia şi în funcţie de asta vom analiza propunerea lui. Contează costurile de realizare a piesei şi momentul în care doreşte să o pună în scenă. De asemenea, este foarte important să ştim exact despre ce piesă este vorba", a spus Hausvater.

Ioan Ieremia a intrat, în 28 aprilie, în greva foamei, în semn de protest faţă de conducerea acestei instituţii care, susţinea el, nu i-a permis să pună în scenă un ultim spectacol care să marcheze retragerea sa "onorabilă" din activitate.

Fostul regizor susţinea că după ce s-a pensionat a dorit să pună în scenă un ultim spectacol, prin care să îşi încheie "onorabil" cariera, însă actualul director nu a dorit să îl primească în audienţă, în timp ce Hausvater afirma că din 2005 nu a mai primit nicio cerere a fostului regizor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici