Un jurnalist al postului de televiziune Al-Jazeera, reţinut la Berlin

Un jurnalist al postului de televiziune Al-Jazeera a fost reţinut, sâmbătă, pe aeroportul din Berlin, în Germania, la cererea Egiptului, relatează BBC News Online.

221 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist al postului de televiziune Al-Jazeera, reţinut la Berlin

Un jurnalist al postului de televiziune Al-Jazeera, reţinut la Berlin (Imagine: Shutterstock)

Ahmed Mansour, angajat la serviciul în limba arabă al acestui post de televiziune din Qatar, a fost reţinut în timp ce se pregătea să urce la bordul unui avion cu destinaţia Doha.

Un oficial al poliţiei germane a declarat că Mansour a fost plasat în detenţie în baza unui mandat internaţional de arestare emis de autorităţile egiptene.

Conform unui purtător de cuvânt al poliţiei germane, jurnalistul reţinut a fost transferat la Parchet, care urmează să se pronunţe asupra unei proceduri de extrădare.

Un tribunal din Cairo l-a condamnat pe Mansour la 15 ani de închisoare anul trecut pentru că a torturat un avocat în Piaţa Tahrir, în iunie 2011.

Potrivit Al-Jazeera, această acuzaţie este absurdă şi falsă.

Jurnalistul Al-Jazeera reţinut la Berlin deţine două cetăţenii: egipteană şi britanică.

Relaţiile dintre postul de televiziune din Qatar şi Cairo sunt foarte tensionate.

Trei jurnalişti ai postului de televiziune din Qatar au fost arestaţi în 2013, apoi judecaţi. Cairo acuză postul Al-Jazeera şi Doha că oferă sprijin confreriei islamiste Fraţii Musulmani a lui Mohamed Morsi, primul preşedinte ales democratic în Egipt dar destituit şi arestat de armată în iulie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici