Un nou Google Doodle interactiv aniversează lansarea seriei "Star Trek"

Un nou Google Doodle interactiv a fost postat pe pagina de start a motorului de căutare, cu ocazia împlinirii a 46 de ani de la lansarea seriei originale "Star Trek", pe 8 septembrie 1966.

630 afișări
Imaginea articolului Un nou Google Doodle interactiv aniversează lansarea seriei "Star Trek"

Un nou Google Doodle interactiv aniversează lansarea seriei "Star Trek"

Google Doodle-ul, apărut de vineri seară pe google.ro, în care sunt prezentate personajele din "Star Trek" sub forma literelor din numele motorului de căutare, în mai multe scene, care se succed la comenzile utilizatorului, în timp ce pe fundal se aude permanent coloana sonoră din serial compusă de Alexander Courage, este cel mai complex de până acum.

Personajele apar mai întâi la bordul Starship Enterprise, după care două dintre ele se teleportează şi ajung pe o planetă unde sunt atacate de un extraterestru, pe care îl nimicesc revenind pe navă, toate acestea numai prin click-uri pe anumite obiecte din imaginile prezentate. La final, imaginea este cea a cerului înstelat pe care se vede trecând nava, în urma ei apărând scris "Google" cu litere galbene.

"Star Trek: Seria originlă" a debutat în Statele Unite la NBC pe 8 septembrie 1966, fiind transmisă în Canada cu câteva zile mai înainte. Creat de Gene Roddenberry şi avându-l în rolul principal pe William Shatner în rolul Căpitanului Kirk, această serie descrie povestea echipajului unei nave spaţiale şi a misiunii de cinci ani a acesteia de a ajunge acolo unde "nici un om nu a ajuns vreodată".

În timpul primelor două sezoane, a fost nominalizat la premiile Emmy în calitate de cel mai bun serial dramatic. "Seria Originală" nu a avut un rating foarte ridicat, dar suportul din partea fanilor a făcut ca aceasta să continue pentru trei ani, utimul episod fiind difuzat pe 3 iunie 1969.

Seria a avut un uriaş impact cultural în televiziune determinând apariţia următoarelor serii de seriale şi a filmelor artistice.

Google a mai omagiat în trecut producţii de televiziune, prima fiind serialul de animaţie "Familia Flintstone", la cea de-a 50-a aniversare, pe 30 septembrie 2010.

Motorul de căutare îşi schimbă adesea logo-ul pentru a comemora evenimente şi personalităţi importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici