Un portret al lui Mao Zedong, realizat de Andy Warhol, va fi vândut la Hong Kong. Lucrarea, estimată la 14 milioane de euro

Portretul lui Mao, realizat în tehnica serigrafiei de Andy Warhol, în 1973, va fi scos la licitaţie de Sotheby's, la Hong Kong, în luna aprilie.

178 afișări
Imaginea articolului Un portret al lui Mao Zedong, realizat de Andy Warhol, va fi vândut la Hong Kong. Lucrarea, estimată la 14 milioane de euro

Un portret al lui Mao Zedong, realizat de Andy Warhol, va fi vândut la licitaţie, la Hong Kong

Lucrarea a fost estimată la 14 milioane de euro şi va fi scoasă la licitaţie pe fondul apetitului din ce în ce mai mare al colecţionarilor asiatici pentru arta occidentală.

Licitaţia ridică totuşi unele probleme, deoarece expunerea portretelor lui Mao în China este, încă, o chestiune sensibilă.

Un reprezentant al Casei Sotheby's a declarat, pentru Agenţia France Presse: "Sperăm ca prin această vânzare să nu stârnim discuţii politice; în definitiv vorbim aici despre artă."

Lucrarea de mari dimensiuni (127 cm pe 107 cm) este descrisă de Sotheby's ca fiind o capodoperă a lui Warhol (1928-1987).

Andy Warhol a realizat o serie de portrete ale lui Mao în 1972 şi 1973, inspirat de vizita istorică în China a preşedintelui de atunci al Statelor Unite, Richard Nixon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici