Un tablou de Rembrandt, furat în urmă cu 15 ani, regăsit în Franţa

Poliţiştii francezi au descoperit la Nisa un tablou realizat de pictorul olandez Rembrandt care fusese furat dintr-un muzeu municipal din Draguignan, în iulie 1999, au anunţat miercuri surse apropiate de această anchetă.

138 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Rembrandt, furat în urmă cu 15 ani, regăsit în Franţa

Un tablou de Rembrandt, furat în urmă cu 15 ani, regăsit în Franţa

Poliţiştii de la Oficiul central de luptă contra traficului de bunuri culturale (OCBC), în colaborare cu Poliţia judiciară din Nisa, au chestionat marţi două persoane aflate în posesia operei, după ce au implementat un dispozitiv complex de supraveghere, în urma unei informaţii primite de la o persoană neidentificată, a explicat aceeaşi sursă.

Pictura, o pânză cu dimensiunile 60 centimetri x 49 centimetri, intitulată "L'enfant à la bulle de savon" şi aparţinând statului francez, a fost furată din Muzeul municipal din Draguignan.

În momentul producerii furtului, tabloul era estimat la 20 milioane de franci. Nedatat, el prezintă, lângă o fereastră, un adolescent cu părul lung, purtând un colier din aur şi o medalie în jurul gâtului. El ţine într-o mână un pai şi în cealaltă mână o bulă de săpun.

Deocamdată, poliţia franceză nu a dat publicităţii nicio informaţie despre destinul pe care l-a avut acest tablou în ultimii 15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici