Un telefon din bunkerul lui Hitler va fi scos la licitaţie în Statele Unite

Mai multe obiecte care au aparţinut lui Adolf Hitler vor fi scoase, vineri, la licitaţie, în localitatea Chesapeake City (Maryland, USA).

376 afișări
Imaginea articolului Un telefon din bunkerul lui Hitler va fi scos la licitaţie în Statele Unite

Un telefon din bunkerul lui Hitler va fi scos la licitaţie în Statele Unite (Imagine: Medifax Foto)

Casa de licitaţii Alexander Historical Auctions a anunţat că, printre obiectele scoase la licitaţie, se găseşte şi unul dintre telefoanele lui Hitler. Aparatul, de culoare roşie, este fabricat de Siemens şi are gravate zvastica şi numele Führerului.

Preţul de vânzare estimat este de 200.000-300.000 de dolari.

Aparatul a fost luat din bunkerul de la Berlin, la câteva zile după terminarea războiului, de un ofiţer britanic şi a fost oferit casei de licitaţii de către fiul acestuia.

În Franţa, licitaţia este considerată ca fiind una "sensibilă", asemănătoare celei din 2013, când o casă de licitaţie din Drouot a scos la vânzare zeghea unui deţinut dintr-un lagăr nazist "în bună stare de conservare". Confruntaţi cu un val de proteste vehemente, comisarii acelei licitaţii au fost obligaţi să retragă de la vânzare acea "relicvă a unei crime monstruoase".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici