Uritescu: Gheorghe Dinică a fost pentru mine un ideal

Actorul Valentin Uritescu a declarat pentru MEDIAFAX că Gheorghe Dinică, care a decedat marţi, la vârsta de 75 de ani, a fost pentru el, din punct de vedere al profesiei, un ideal.

121 afișări
Imaginea articolului Uritescu: Gheorghe Dinică a fost pentru mine un ideal

Uritescu: Gheorghe Dinică a fost pentru mine un ideal (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Valentin Uritescu a spus că marele actor, decedat marţi, era şi o persoană dificilă, taciturnă. "Dacă nu îl cunoşteai, puteai să te înşeli în legătură cu Gigi Dinică", a spus Uritescu. "Era taciturn, cu multe taine şi o ironie infernală (...) sub aceasta era un om extraordinar", a adăugat Uritescu, care a spus că, după ce s-a căsătorit şi şi-a găsit "jumătatea sa", Dinică a devenit o persoană mai caldă. "După căsătorie au apărut toate tainele lui (...), era un şoc să îl vezi pe Gigi cu nepoata lui în parc. Era un şoc să îl vezi cum mângâie o pisică", a mai spus acesta, care şi-a amintit că a jucat în primul său film, "Concurs", de Dan Piţa (1982), alături de Dinică.

Uritescu a spus că Gheorghe Dinică nu avea tabieturi, ca artist. "Era un tip care vorbea mai puţin", şi-a amintit acesta.

Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici