"Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, pe texte de Andrei Pleşu şi Radu Paraschivescu, la ONB - FOTO

Opereta compusă de Franz Lehár "Văduva veselă" va fi montată la ONB în regia lui Andrei Şerban, alături de Daniela Dima, într-o versiune originală, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, scenografia fiind semnată de Anka Lupeş, iar coregrafia de Andrea Gavriliu.

1439 afișări
Imaginea articolului "Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, pe texte de Andrei Pleşu şi Radu Paraschivescu, la ONB - FOTO

"Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, pe texte de Andrei Pleşu şi Radu Paraschivescu, la ONB (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Regizorul Andrei Şerban îi invită pe melomani şi pe iubitorii de operetă la un spectacol „cum n-a văzut Parisul”, fiind vorba în premieră absolută de o coproducţie Opera Naţională Română Iaşi - Opera Naţională Bucureşti şi anume opereta în trei acte de Franz Lehár „Văduva veselă”.

Cea mai faimoasă şi mai populară dintre toate operetele, „Die Lustige Witwe” de Franz Lehár - „Văduva veselă”, „La veuve joyeuse”, „The Merry Widow” în noua montare a lui Andrei Şerban, este propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă şi adaptată pentru situaţia actuală din lume şi din România. Viziunea este radical diferită de cea din spectacolele sale anterioare cu acelaşi titlu, realizate la Operele din Viena şi Cardiff.

Adaptarea, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, este semnată de regizor împreună cu Daniela Dima. Scenografia poartă semnătura Anka Lupeş, coregrafia - Andrea Gavriliu. Soliştii vin din diverse teatre din ţară, iar Vlad Conta şi Ciprian Teodoraşcu, dirijori ai Operei Naţionale Bucureşti, dirijează corul şi orchestra Operei ieşene.

Pentru melomani - muzica e senzaţională, pentru doritorii de spectacol - decorurile multiple şi sutele de costume promit o punere în scenă… cum „n-a văzut Parisul”. Dansurile sunt pline de senzualitate şi erotism, toţi artiştii cântă şi dansează… până şi orchestra.

Spectacolul va avea doar patru reprezentaţii la Bucureşti în 1, 2, 3, 4 septembrie, la ONB - Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72 (www.operanb.ro) şi la ONRI - Str. Agatha Bârsescu Nr. 18 (operaiasi.ro), în 9, 10, 11 septembrie.

Biletele se vor pune în vânzare, în curând, la Agenţia de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti şi online pe www.operanb.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici