Video Cătălina Ponor: Au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins -- VIDEO

Gimnasta Cătălina Ponor a declarat, luni, după clasarea doar pe locul 7 în finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, faptul că a evoluţia ei a fost afectată de emoţii şi de presiunea aşteptărilor pentru o medalie.

6023 afișări

"A fost greu. Am încercat să lupt, să reprezint România cât am putut de bine. Din păcate, au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins. Ştiam că este presiune mare pe mine, nu m-am gândit la medalie, doar să-mi fac exerciţiul. Din păcate, nu am reuşit o performanţă. Important este că sunt sănătoasă. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau să mă duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat!

Am dat undă verde acelor mesaje negative şi gânduri negative îndreptate către mine de acele persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu aici. Campioană olimpică sunt, şi nu o dată, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat şansa până la capăt. Dar n-a fost să fie.

Am îmbrăţişat-o îndelung pe olandeza Wevers, câştigătoarea, pentru că mi-a spus că eu am fost exemplul ei în 2004. Şi tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru că şi-a dorit să ajungă ca mine. Iar eu nu sunt o persoană care să ţină ură, să doresc răul cuiva. De aceea mi-am dorit să-şi facă exerciţiul cum trebuie. Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit că a reuşit să mă ajungă şi să devină campioană olimpică la bârnă", a declarat Ponor pentru TVR 1.

Cătălina Ponor a fost notată cu 14.000: 5.800 dificultate şi 8.200 execuţie. Românca şi-a început exerciţiul a cincea şi a ştiut imediat că nu va lua o medalie. Ponor a încheiat penultima în concurs, doar canadianca Isabela Onyshko fiind mai slabă (13.400).

România rămâne fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani. De la Montreal 1976 şi până la Londra 2012 inclusiv, România a câştigat cel puţin o medalie de aur.

Cătălina Ponor (28 de ani) are cinci medalii la Jocurile Olimpice în palmares: trei de aur la Atena în 2004, una de argint şi una de bronz în 2012 la Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici