Valentina Naforniţă din Republica Moldova a câştigat concursul BBC Cardiff Singer of the World 2011

Soprana Valentina Naforniţă, din Republica Moldova, a câştigat, duminică, prestigiosul concurs muzical BBC Cardiff Singer of the World 2011.

1666 afișări
Imaginea articolului Valentina Naforniţă din Republica Moldova a câştigat concursul BBC Cardiff Singer of the World 2011

Valentina Naforniţă din Republica Moldova a câştigat concursul BBC Cardiff Singer of the World 2011 (Imagine: www.bbc.co.uk)

Potrivit bbc.co.uk, artista în vârstă de 24 de ani a primit, totodată, premiul publicului, în urma voturilor exprimate de telespectatori şi ascultătorii de radio din Marea Britanie.

Soprana din Republica Moldova s-a aflat printre cei cinci finalişti care au cântat, duminică, la St. David's Hall din Cardiff.

Meeta Raval din Marea Britanie, Olysya Petrova din Rusia, Hye Jung Lee din Coreea de Sud şi Andrei Bondarenko din Ucraina au fost ceilalţi finalişti care au concurat pentru acest prestigios premiu muzical, ce constă într-un cec în valoare de 15.000 de lire sterline.

Baritonul Bondarenko a fost câştigătorul secţiunii internaţionale a acestui premiu - The Song Prize - decernat vineri.

Valentina Naforniţă a susţinut un program alcătuit din arii de Gaetano Donizetti, Antonin Dvorak şi Charles Gounod.

Juriul acestei competiţii a fost alcătuit din celebra cântăreaţă Kiri Te Kanawa, dirijorul rus Alexander Polianichko, Lorenzo Mariani - directorul artistic al Operei din Palermo, mezzo-soprana Marilyn Horne, tenorul Dennis O'Neill şi baritonul Hakan Hagegard.

În afara premiului principal, soprana din Republica Moldova a fost recompensată cu premiul publicului, în valoare de 2.000 de lire sterline. Acest premiu este decernat prin voturile exprimate de telespectatori şi a fost redenumit "Dame Joan Sutherland Audience Prize", în onoarea celebrei soprane Joan Sutherland, care a patronat această competiţie până la moartea ei, în 2010.

La acest concurs au fost înscrişi 600 de cântăreţi de operă.

Concursul BBC Cardiff Singer of the World 2011 a fost înfiinţat în anul 1983, iar printre precedenţii laureaţi se numără nume importante din muzica clasică actuală, precum Karita Mattila, Dmitri Hvorostovsky şi Ekaterina Scherbachenko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici