Vişniec îşi lansează la Bucureşti "Sindromul de panică în Oraşul Luminilor"

Matei Vişniec îşi lansează luni, la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, romanul "Sindromul de panică în Oraşul Luminilor", publicat de Cartea Românească, marcând astfel o revenire la proză.

37 afișări
Imaginea articolului Vişniec îşi lansează la Bucureşti "Sindromul de panică în Oraşul Luminilor"

Vişniec îşi lansează la Bucureşti "Sindromul de panică în Oraşul Luminilor" (Imagine: Mediafax Foto)

După ce, anul trecut, a fost prezent la Bucureşti la lansarea romanului său "Cafeneaua Pas-Parol", scris în anii '80 şi reeditat de Cartea Românească, Matei Vişniec revine în România pentru a-şi lansa cea mai recentă carte, "Sindromul de panică în Oraşul Luminilor".

Lansarea de luni, găzduită de Librăria Cărtureşti din incinta Muzeului Ţăranului Român, va avea loc de la ora 18.00, în prezenţa autorului, precum şi a lui Alex Ştefănescu, Cosmin Ciotloş şi Daniel Cristea-Enache.

De la Cafeneaua Pas-Parol din Rădăuţi, acţiunea noului roman al lui Vişniec se mută la Paris, la cafeneaua Saint-Médard - "o agora a literelor, un turn Babel contemporan, în jurul căruia gravitează doar autori şi personaje, un întreg univers patronat de un editor francez fără editură, domnul Cambreleng, care, excedat de lectura manuscriselor primite, de sutele de pagini de cuvinte scrise de autori avizi de glorie literară, într-o lume în care domnesc imaginea şi sunetul, decretează moartea cuvintelor".

"Sindromul de panică în Oraşul Luminilor" este "o distopie vie, care tocmai se consumă sub pana unui scriitor ratat, devenit personajul principal al acestui roman total", se arată în prezentarea cărţii.

Matei Vişniec s-a născut pe 29 ianuarie 1956, în Bucovina, la Rădăuţi, prezentat drept un oraş fabulos tăiat în două (cu tot cu cimitir) de o cale ferată, care reprezintă pentru autor axa de simetrie a universului.

Oraşul este descris pe larg în precedentul roman al lui Vişniec, "Cafeneaua Pas-Parol".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici