Vizite gratuite la casele memoriale din Bucureşti

Casele memoriale aflate în subordinea Muzeului Municipiului Bucureşti vor putea fi vizitate gratuit duminică, cu ocazia împlinirii a 550 de ani de atestarea documentară a oraşului Bucureşti, informează instituţia.

53 afișări
Imaginea articolului Vizite gratuite la casele memoriale din Bucureşti

Muzeul Theodor Aman (Imagine: Mediafax Foto)

Cu această ocazie, fiecare coordonator de muzeu va prezenta publicului opera reprezentativă pentru fiecare dintre casele memoriale.

Evenimentul este marcat şi prin activităţi culturale specifice fiecărei case memoriale: Muzeul C.I. şi C.C. Nottara va găzdui, de la ora 11.00, un recital al pianistului Misa Simionov şi al tenorului George Dragomir, la Palatul Voievodal Curtea Veche va fi organizat un târg în aer liber, la Colecţia Ligia şi Pompiliu Macovei, un târg al anticarilor, iar la Observatorul Astronomic va fi prezentat, din oră în oră, un spectacol de planetarium.

Acest proiect este menit să familiarizeze publicul cu patrimoniul caselor memoriale.

În fiecare an, pe data de 10 mai, între orele 10.00 şi 18.00, intrarea şi ghidajul sunt gratuite pentru:

Palatul Voievodal Curtea Veche,

Muzeul Theodor Aman,

Muzeul C.I. şi C.C. Nottara,

Colecţia Ligia şi Pompiliu Macovei,

Muzeul Maria şi Dr. George Severeanu,

Muzeul Victor Babeş,

Muzeul Frederic şi Cecilia Cutesc Storcki,

Observatorul Astronomic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici