Volumul "Clinamen. Cum a început Renaşterea", câştigător al premiului Pulitzer, lansat în Capitală

Volumul "Clinamen. Cum a început Renaşterea", de Stephen Greenblatt, care a câştigat premiul Pulitzer pentru non-ficţiune în anul 2012, va fi lansat duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

169 afișări
Imaginea articolului Volumul "Clinamen. Cum a început Renaşterea", câştigător al premiului Pulitzer, lansat în Capitală

Volumul "Clinamen. Cum a început Renaşterea", câştigător al premiului Pulitzer, lansat în Capitală (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Invitaţi la evenimentul de lansare sunt Mihaela Irimia, directorul Centrului de Excelenţă pentru Studierea Identităţii Culturale, Centrul de Studii Britanice, Şcoala Doctorală de Studii Literare şi Culturale, eseistul şi filosoful Andrei Cornea şi Vlad Russo, redactorul cărţii.

Stephen Greenblatt este profesor de ştiinţe umaniste la catedra "John Coogan" de la Universitatea Harvard, cu o activitate foarte preţuită în mediile academice şi în cele editoriale, coordonatorul antologiilor Norton de literatură engleză şi al celei dedicate lui William Shakespeare şi fondator al şcolii literare "Noul Istoricism". În spiritul acestei metode foarte investigative, Stephen Greenblatt merge pe fire laterale pentru a completa detaliile unui moment esenţial în istoria culturii - întoarcerea în 1417, pe urmele unui umanist, fost secretar apostolic al unui papă detronat, care descoperă printre manuscrisele pierdute ale antichităţii, ascunse în mănăstiri, "Despre natura lucrurilor" a lui Lucreţiu.

Influenţa acestui poem dispărut secole la rând va fi esenţială pentru producerea mutaţiei culturale pe care oamenii o cunosc astăzi drept Renaştere.

Volumul "Clinamen. Cum a început Renaşterea" a apărut în traducerea din limba engleză a Adinei Avramescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici