Weekend de Oscar, în ianuarie, în Bucureşti. "Aferim", de Radu Jude, printre filmele proiectate

Şase lungmetraje propuse pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2016, printre care şi "Aferim!", în regia lui Radu Jude, vor fi proiectate, între 8 şi 10 ianuarie, la Cinema Union din Bucureşti.

142 afișări
Imaginea articolului Weekend de Oscar, în ianuarie, în Bucureşti. "Aferim", de Radu Jude, printre filmele proiectate

Weekend de Oscar, în ianuarie, în Bucureşti. "Aferim", de Radu Jude, printre filmele proiectate

Printre filmele care vor fi proiectate se numără şi "Mustang", propunerea Franţei, şi comedia "Le tout nouveau testament", care a reprezentat Belgia. Cele două filme au fost anunţate de curând pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la premiul Academiei americane.

Celelalte filme din program, toate premiate în festivaluri înainte de a fi propuse la Oscar de ţările lor, sunt "The Assassin" (Taiwan), "Rams" (Islanda) şi "Arabian Nights" (Portugalia).

Cu excepţia peliculei "Aferim!", care a obţinut Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin, celelalte filme au fost selecţionate la Festivalul de la Cannes, fiind proiectate în această toamnă şi în Capitală, la evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest.

Coproducţia turco-franceză "Mustang", regizată de Deniz Gamze Ergüven şi popusă de Franţa la Oscar, este un "The Virgin Suicides" oriental despre cinci adolescente ale căror instincte sunt înăbuşite de familia lor strictă, într-o societate profund patriarhală.

"Le tout nouveau testament", regizat de Jaco Van Dormael, cel mai "amuzant, delirant şi inventiv" film de la Cannes 2015, îi are în distribuţie pe Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau şi Catherine Deneuve.

Propunerea Taiwanului la Oscar 2016, "The Assassin", a câştigat premiul pentru regie la Cannes. Filmul, Regizat de Hou Hsiao-hsien, prezintă povestea unei femei-asasin care primeşte ordin să omoare un nobil pe care îl iubise cândva.

Islanda şi-a trimis la Oscar multi-premiatul "Rams/ Hrutar", de Grímur Hákonarson, povestea emoţionantă a doi fraţi care locuiesc unul lângă altul, dar pe care-i despart 40 ani de tăcere. A câştigat marele premiu Un Certain Regard la Cannes.

Acţiunea filmului "Aferim!" are loc în Ţara Românească a secolului XIX, când un zapciu şi fiul său pornesc în căutarea unui rob fugar.

"Arabian Nights: Vol. 2 – The Desolate One" este episodul al doilea din trilogia lui Miguel Gomes şi a reprezentat Portugalia la premiile Academiei americane.Trilogia este o aventură cinematografică de peste şase ore în care poveştile Şeherezadei din "O mie şi una de nopţi" sunt transplantate în Portugalia de astăzi.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, iar programul va fi disponibil pe site-ul www.filmedefestival.ro.

Filmele "The Assassin" şi "Le tout nouveau testament" sunt distribuite de Independenţa Film, în timp ce "Mustang" şi "The Arabian Nights" sunt distribuite în România de ViTo Film, iar "Aferim!", de Parada Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici