Zilele Filmului Chilian - între 21 şi 24 ianuarie, la Bucureşti

Zilele Filmului Chilian vor fi organizate între 21 şi 24 ianuarie la Cinema "Elvira Popescu" din Bucureşti, de Ambasada Republicii Chile în România şi Institutul Cervantes din Capitală, în colaborare cu Institutul Francez din Bucureşti, potrivit unui comunicat.

38 afișări
Imaginea articolului Zilele Filmului Chilian - între 21 şi 24 ianuarie, la Bucureşti

Zilele Filmului Chilian - între 21 şi 24 ianuarie, la Bucureşti (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, de la ora 19.00, în prezenţa ambasadorului Republicii Chile în România, María Eliana Cuevas. Filmul proiectat în deschiderea festivalului este "El regalo", de Andrea Ugalde şi Cristián Galaz.

Printre filmele difuzate se numără şi "El poder de la palabra", de Francisco Hervé, "Navidad", de Sebastián Campos, "Teresa", de Tatiana Gaviola, "Alicia en el país" de Esteban Larraín (premiul special al juriului - Cinéastes du présent, Locarno 2008), "La buena vida", de Andrés Wood" (premiul Goya 2009 pentru cel mai bun film străin în limba spaniolă), "Dawson Isla 10", de Miguel Litin (nominalizat la premiile Goya 2010 pentru cel mai bun film străin în limba spaniolă), şi "Ojos rojos", de Juan Ignacio Sabatini.

Filmele vor fi prezentate în versiune spaniolă, subtitrate în limba engleză.

Biletele la fiecare film costă 7 lei şi vor fi puse în vânzare înaintea fiecărei proiecţii, la Cinema "Elvira Popescu".

Institutul Cervantes este instituţia publică creată de Spania în 1991 pentru promovarea şi difuzarea culturii spaniole şi hispano-americane. Institutul Cervantes din Bucureşti organizează cursuri pentru învăţarea limbii spaniole, examene de atestare a cunoştinţelor de limba spaniolă cu recunoaştere internaţională (DELE), activităţi culturale şi pune la dispoziţia celor interesaţi o bibliotecă specializată cu peste 25.000 de titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici