Ziua Limbii Române va fi marcată la Londra, pe 31 august

Ziua Limbii Române va fi celebrată la Institutul Cultural Român din Londra, miercuri, 31 august, printr-un eveniment dedicat celor pasionaţi de limbi străine şi ţări necunoscute, invitându-i pe doritori să descopere limba română prin conversaţii, dar şi printr-un curs demonstrativ.

925 afișări
Imaginea articolului Ziua Limbii Române va fi marcată la Londra, pe 31 august

Ziua Limbii Române va fi marcată la Londra, pe 31 august (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La finele zilelor de vară londoneze, miercuri 31 august, ICR Londra celebrează Ziua Limbii Române invitându-i pe cei prezenţi să descopere limba romanică considerată a fi cea mai apropiată de latina populară, singura limbă din Europa de Est ancorată în marea tradiţie a latinităţii.

Evenimentul, organizat la sediul Institutului din 1 Belgrave Square, va debuta cu o scurtă prelegere menită să plaseze limba şi cultura română în context european, urmată de o conversaţie cu câţiva dintre studenţii britanici şi străini din Londra care, în ultimii ani, au ales să studieze limba română. Aceştia vor vorbi despre experienţa şi motivaţiile lor în procesul de învăţare.

Seara va culmina cu predarea unui curs demonstrativ de limba română, ce îi va echipa pe participanţi cu destule informaţii lingvistice pentru a-şi dori să exploreze „ţara romanţei şi a misterului”, caracterizare atribuită României de publicaţia britanică The Guardian. Cei prezenţi vor putea consulta manualele de limba română disponibile pe rafturile bibliotecii ICR Londra.

Evenimentul constituie o avanpremieră la cursul intensiv de limba română pe care ICR Londra îşi propune să îl lanseze în toamna acestui an. Iniţiativa survine numeroaselor solicitări şi interesului crescut pentru cultura română în rândul britanicilor, iar cursul va fi predat de profesori de la universităţi londoneze.

Mai multe detalii pot fi aflate la adresa www.icr-london.co.uk.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici