15 mai, termenul limită de depunere a cererilor pentru subvenţiile agricole pe suprafaţă

15 mai este ultima zi în care fermierii mai pot depune, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, cererile pentru subvenţia unică pe suprafaţă pe anul 2017. Autorităţile spun că acest termen nu va fi prelungit.

843 afișări
Imaginea articolului 15 mai, termenul limită de depunere a cererilor pentru subvenţiile agricole pe suprafaţă

15 mai, termenul limită de depunere a cererilor pentru subvenţiile agricole pe suprafaţă

„Sunt convins că şi fermierii doresc ca subvenţiile să se dea la timp, ori pentru a da subvenţiile la timp, înseamnă în primul rând să depui cererea la timp”, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea, întrebat dacă va prelungi termenul de depunere a cererii.

Fermierii au avut la dispoziţie perioada 1 martie – 15 mai (inclusiv) pentru a depune la APIA cererile unice pentru plata subvenţilor pe suprafaţă.

Potrivit datelor oficiale, până pe 10 mai erau depuse 799.491 de cereri, pentru 7 milioane hectare, faţă de 901.335 de fermieri aşteptaţi.

Ce urmează după 15 mai, termenul-limită în vigoare după care fermierii nu mai pot depune cereri unice la APIA?

Singura noutate faţă de anii anteriori este că agricultorii şi crescătorii de animale au la dispoziţie două săptămâni pentru a aduce modificări la actele depuse, fără a fi penalizaţi. În aceste cazuri, termenul-limită (pentru clarificări) este 31 mai 2017.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici