2018, an bun pentru producţia mondială de vin

Producţia mondială de vin va creşte în acest an cu 12%, un rezultat pozitiv după un an 2017 afectat de condiţiile meteo, care au adus producţia la minimul a mai mult de două decenii, informează Bloomberg.

169 afișări
Imaginea articolului 2018, an bun pentru producţia mondială de vin

2018, an bun pentru producţia mondială de vin

Conform International Organisation of Vine and Wine, producţia globală va creşte la 282 de milioane de hectolitri, o creştere echivalentă cu 4,1 miliarde de sticle, spune organizaţia cu sediul la Paris.

Principalii producători – Italia, Franţa, Spania - îşi vor reveni, Portugalia şi Grecia fiind singurele ţări unde producţia scade în comparaţie cu 2017.

Perspectiva unor producţii bune a dus la scăderea preţurilor în Franţa, unde vinul vrac se vinde în octombrie cu 86 de eurocenţi, de la 1,03 în iulie.

Italia îşi va păstra poziţia fruntaşă în topul producătorilor, cu 14% creştere, la 48,5 milioane de hectolitri, Franţa rămâne pe poziţia secundă, cu 46,4 milioane hectolitri iar în Spania producţia de vin creşte cu 26%, la 40,9 milioane de hectolitri.

Producţia Statelor Unite creşte cu 2%, la 23,9 milioane hectolitri, rămânînd al patrulea producător mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici