70% din populaţia Chinei foloseşte telefonul mobil

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă din China a depăşit 900 de milioane în aprilie, iar aproape 70 de milioane dintre aceştia folosesc tehnologie 3G, potrivit datelor anunţate marţi de Ministerul Industriei şi Informaţiei.

238 afișări
Imaginea articolului 70% din populaţia Chinei foloseşte telefonul mobil

70% din populaţia Chinei foloseşte telefonul mobil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul a precizat că în aprilie erau 900,39 milioane de abonaţi la servicii de telefonie mobilă, din care 67,57 milioane care folosesc tehnologie 3G.

În ianuarie, în China erau 870 de milioane de utilizatori de telefoane mobile, iar 52 de milioane foloseau 3G.

În primul trimestru, industria de telecomunicaţii din China a înregistrat o creştere de 9,4%, în funcţie de cifra de afaceri, evaluată la 308,36 miliarde yuani (47,44 miliarde dolari).

Săptămâna trecută, guvernul chinez a anunţat creşterea numărului de internauţi cu 20 de milioane, la 477 milioane de persoane.

Populaţia Chinei este în prezent de circa 1,3 miliarde de locuitori, potrivit celui mai recent recensământ efectuat în această ţară, publicat în aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici