A crescut producţia de carne de pasăre a României

Producţia de carne de pasăre a României a crescut, anul trecut, cu 5,5%, faţă de 2022, totalizând 539.867 tone, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

234 afișări
Imaginea articolului A crescut producţia de carne de pasăre a României

A crescut producţia de carne de pasăre a României

În luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi a scăzut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări. Greutatea în carcasă a crescut la bovine şi la ovine şi caprine, iar la porcine şi la păsări a scăzut.

În anul 2023, faţă de anul 2022, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine a scăzut. Greutatea în carcasă a crescut la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la bovine şi la porcine.

Anul trecut, au fost sacrificate 321,8 milioane de păsări, în creştere faţă de cele 310,4 milioane în 2022.

Numărul de ovine şi caprine sacrificate a crescut de la 6,27 milioane capete în 2022, la peste 7,66 milioane în 2023.

Numărul bovinelor sacrificate a fost anul trecut de 507.000, faţă de 615.000 în 2022. De asemenea, au fost sacrificaţi 3,74 milioane de porci, în scădere faţă de 2022 - 3,69 milioane.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici