AAA Auto vrea să vândă 49% din subsidiara din România

Dealerul ceh de maşini rulate AAA Auto vrea să vândă 49% din subsidiara din România unei companii auto locale, pentru a obţine stocuri de maşini second-hand de bună calitate, cu istoric cunoscut, aceasta fiind principala dificultate întâmpinată de firma cehă în România.

62 afișări
Imaginea articolului AAA Auto vrea să vândă 49% din subsidiara din România

AAA Auto vrea să vândă 49% din subsidiara din România unei companii auto locale

"Consiliul de conducere a analizat rezultatele financiare şi de afaceri realizate în România şi a fost informat despre un plan de relansare a activităţii", a anunţat AAA Auto.

Potrivit companiei, aşa cum s-a stabilit anterior, o analiză a planului de relansare şi o decizie finală despre stategia aplicată în România va fi luată în luna iunie a anului viitor.

"Propunerea aprobată (programul de relansare - n.r.) va permite vânzarea a 49% din filiala românească unui partener local, o companie care activează în industria auto. Acest pas ar putea ajuta compania să obţine o mai bună penetrare a pieţei româneşti, având acces mai facil la automobile de calitate, cu istoric cunoscut, aceasta fiind principala provocare cu care s-a confruntat AAA Auto în România", potrivit companiei.

Programul AAA Auto vine în contextul în care presa a scris, în ultimele trei luni, că dealerul ceh vrea să-şi retragă activităţile din România şi Polonia.

Purtătorul de cuvânt al companiei cehe, Jaroslav Smutny, declara în iunie, pentru MEDIAFAX, că AAA Auto nu pregăteşte retragerea din cele două state menţionate, dar că va lua în considerare această posibilitate dacă pierderile celor două divizii vor continua să crească.

AAA Auto a înregistrat o scădere de 34% a vânzărilor realizate în România în primul semestru din 2008, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 840 de unităţi, în condiţiile unei ţinte de vânzări de 3.000 de unităţi pentru anul în curs.

Filiala românească a contribuit cu 2% în totalul vânzărilor grupului de pe primul semestru din 2008.

În Consiliul de conducere de vineri, 26 septembrie, a fost discutată şi posibilitatea intrării AAA Auto pe piaţa rusă, din 2009, în condiţiile în care taxa de 20% din valoarea tranzacţiei pentru o maşină al cărei proprietar este schimbat urmează să fie eliminată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici