Acord istoric între News Corp şi Google. Gigantul Tech va asigura „plăţi semnificative" pentru ştirile prezente pe platformele sale

  • News Corp a convenit un acord revoluţionar cu Google, asigurând „plăţi semnificative” pentru jurnalism şi stabilind un nou standard pentru relaţiile dintre publicaţii şi Big Tech, relatează FT.
  • Anunţul News Corp a venit în momentul în care Australia a început miercuri dezbaterea legilor care ar obliga Google şi Facebook să plătească pentru ştiri prezente pe platformele lor.
627 afișări
Imaginea articolului Acord istoric între News Corp şi Google. Gigantul Tech va asigura „plăţi semnificative" pentru ştirile prezente pe platformele sale

Acord istoric între News Corp şi Google. Gigantul Tech va plăti publicaţiile pentru ştirile prezente pe platformele sale

Google şi Facebook s-au grăbit să încheie acorduri cu publicaţiile australiene, iar fenomenul inspiră alte autorităţi de reglementare din Europa, Marea Britanie şi Canada, relatează FT.

Cu toate acestea, acordul Google cu News Corp anunţat miercuri depăşeşte piaţa australiană, extinzându-se la titlurile Murdoch precum Wall Street Journal şi New York Post din SUA şi Times and the Sun din Marea Britanie.

Robert Thomson, directorul executiv al News Corp, a declarat că efortul de a face platformele să plătească pentru utilizarea conţinutului de ştiri a fost o „cauză” pentru care compania luptă de mai „ de peste un deceniu”.

Condiţiile contractului de trei ani acoperă plăţile de licenţiere pentru conţinutul utilizat în funcţia Google Show Showcase, dezvoltarea unei platforme de abonament, distribuirea veniturilor publicitare prin serviciile de tehnologie publicitară Google şi alte proiecte audio şi video.

Google s-a angajat anul trecut să cheltuiască 1 miliarde de dolari pe parcursul a trei ani pentru cumpărarea de conţinut de ştiri şi a ajuns la acorduri cu publicaţiile din mai multe ţări. Dar persoanele implicate în negocieri în Australia au declarat pentru Financial Times că sumele aflate în discuţie au fost „de mai multe ori” mai mari faţă de acordurile semnate în alte părţi ale lumii.

Dimensiunea acordului News Corp cu Google nu a fost dezvăluită.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici