Acordul comercial Marea Britanie - Asia va stimula economia Marii Britanii cu 0,08%

  • Alăturarea grupului va stimula exporturile din Regatul Unit prin reducerea tarifelor la bunuri precum brânza, maşini, ciocolată, maşini, gin şi whisky, a spus guvernul.
  • Cu toate acestea, estimările proprii ale guvernului arată că a fi în bloc va adăuga doar 0,08% la dimensiunea economiei Marii Britanii.
  • Zona comercială acoperă o piaţă de aproximativ 500 de milioane de oameni.
168 afișări
Imaginea articolului Acordul comercial Marea Britanie - Asia va stimula economia Marii Britanii cu 0,08%

Acordul comercial Marea Britanie - Asia va stimula economia Marii Britanii cu 0,08%

Acordul cuprinzător şi progresiv pentru parteneriatul transpacific - sau CPTPP - a fost stabilit în 2018 şi include Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.
 
Aderarea la CPTPP slăbeşte restricţiile asupra comerţului dintre membri şi reduce tarifele - o formă de taxă de frontieră - la mărfuri.
 
Împreună, cei 11 membri reprezintă aproximativ 13% din veniturile lumii şi după 21 de luni de negocieri, Marea Britanie a devenit prima ţară europeană care a aderat, scrie BBC
 
Guvernul a spus că acordul este „cel mai mare acord comercial al Regatului Unit de la Brexit”.
 
Cu toate acestea, câştigurile pentru Marea Britanie din aderare sunt de aşteptat să fie modeste. Regatul Unit are deja acorduri de liber schimb cu toţi membrii, cu excepţia Brunei şi Malaezia, dintre care unele au fost transferate de la calitatea sa anterioară de membru al UE.
 
Şi chiar şi cu unele câştiguri în tranzacţionare, guvernul estimează că va adăuga doar 0,08% la dimensiunea economiei în 10 ani. Office for Budget Responsibility (OBR), care furnizează prognoze pentru guvern, a declarat anterior că Brexitul va reduce potenţiala creştere economică a Regatului Unit cu aproximativ 4% pe termen lung.
 

„Poziţie principală”

 
Dar prim-ministrul Rishi Sunak a spus că acordul demonstrează „beneficii economice reale ale libertăţilor noastre post-Brexit”.
 
Ca parte a CPTPP, Regatul Unit se află acum într-o poziţie de prim rang în economia globală pentru a profita de oportunităţi pentru noi locuri de muncă, creştere şi inovare”, a spus el.
 
Afacerile britanice se vor bucura acum de un acces de neegalat pe pieţele din Europa până în Pacificul de Sud”.
 
Secretarul pentru afaceri şi comerţ, Kemi Badenoch, a spus că acordul a fost ca „cumpărarea unui start-up”.
 
"Acesta nu este pentru a înlocui comerţul UE, acesta este în plus. Suntem încă într-un acord de liber schimb cu UE", a declarat ea pentru programul Today de la Radio 4.
 
Badenoch a negat că agricultura britanică va suferi vreo afectare, spunând că acordul va „crea noi pieţe” pentru fermieri.
 
Secretarul laburist pentru comerţ internaţional Nick Thomas-Symonds a declarat că aderarea Marii Britanii la CPTPP este „încurajatoare”, dar a adăugat că rămân întrebări referitoare la „siguranţa consumatorilor, siguranţa alimentelor, protecţia datelor şi protecţia mediului”.
 
Guvernul a spus că sunt incluse şi alte „beneficii” de a fi în bloc, un impuls pentru sectorul serviciilor, deoarece firmele din Marea Britanie nu sunt obligate să înfiinţeze un birou local sau să fie rezidente pentru a furniza un serviciu, ceea ce înseamnă că vor fi la egalitate cu firmele locale. 
 
Guvernul a spus că el şi membrii CPTPP vor face paşii juridici şi administrativi finali necesari pentru ca Regatul Unit să semneze oficial în 2023. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici