Acţionarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursă a companiei

Acţionarii Hidroelectrica au aprobat joi declanşarea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor Hidroelectrica la Bursa de Valori, ca urmare a unei oferte publice secundare având drept obiect acţiuni ale companiei, reprezentând până la 19,94% din totalul acţiunilor, realizată de Fondul Proprietatea.

1473 afișări
Imaginea articolului Acţionarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursă a companiei

Acţionarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursă a companiei

”Este un pas natural pentru o companie de talia Hidroelectrica, o etapă nouă pe care o anticipăm şi aşteptăm de multă vreme. Suntem convinşi că listarea va duce la consolidarea poziţiei societăţii şi la transparentizare suplimentară şi, de asemenea, va contribui serios la creşterea gradului de lichiditate al BVB, cu implicaţii pozitive asupra economiei naţionale. Aş vrea să subliniez faptul că listarea deschide noi oportunităţi, inclusiv pentru românii care îşi doresc să cumpere şi să deţină acţiuni la una dintre cele mai solide companii cu capital majoritar de stat”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranta naţională.

Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici