Acţionarii Prebet Aiud au aprobat transferul titlurilor de pe Rasdaq la Categoria a II- a a BVB

Acţionarii producătorului de materiale de construcţii Prebet Aiud au aprobat, joi, transferul titlurilor firmei de pe piaţa Rasdaq la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.

21 afișări

Potrivit celor mai recente raportări, Asociaţia Salariaţilor deţine 50,44% din acţiunile Prebet, în timp ce SIF Banat-Crişana are 9,71% din titluri, iar fondul olandez de investiţii MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds controlează 5,47%.

În şedinţa de joi acţionarii au respins şi propunerea de reducere a capitalului social al firmei, cu 2 milioane lei, de la 8,19 milioane lei la 6,19 milioane lei. Dimnuarea capitalului a fost propusă întrucât titlurile subscrise de Asociaţia Salariaţilor PAS Prebet la suplimentarea capitalului nu au fost plătite. Capitalul firmei a fost majorat în luna octombrie a anului trecut, cu 5,25 milioane lei, de la 2,94 milioane lei la 8,19 milioane lei, însă operaţiunea nu a fost încă înregistrată la Registrului Comerţului şi la Depozitarul Central.

Prebet a avut anul trecut o cifră de afaceri de 31,1 milioane lei (8,45 milioane euro), cu 20% mai mare faţă de 2007, când indicatorul s-a cifrat la 24,3 milioane lei. Firma a încheiat anul cu un profit de 2,4 milioane lei (660.000 de euro), cu 7% sub câştigul de 2,6 milioane lei din 2007.

Firma produce prefabricate din beton folosite în construcţiile feroviare şi rutiere, precum şi a căilor de comunicaţii.

În prezent, Prebet are un capital social de 2,9 milioane lei, divizat în 16,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,18 lei. Cel mai recent transfer cu titlurile firmei a fost realizat miercuri, când preţul a crescut cu 1,32%, la 0,77 lei. La această cotaţie, capitalizarea Prebet este de 12,5 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici