Acţiunile europene şi euro scad după zvonurile că S&P va retrograda mai multe ţări din regiune

Acţiunile europene au trecut vineri pe scădere, iar euro şi-a accentuat declinul şi a atins un minim al şedinţei, după ce o sursă guvernamentală din zona euro a declarat că Standard&Poor’s (S&P) este pe cale să retrogradeze mai multe ţări din regiune, dar nu şi Germania.

388 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene şi euro scad după zvonurile că S&P va retrograda mai multe ţări din regiune

Acţiunile europene şi euro scad după zvonurile că S&P va retrograda mai multe ţări din regiune

Acţiunile europene şi-au accentuat vineri scăderea, iar euro a atins un nou minim al ultimelor 16 luni faţă de dolar, după ce o sursă guvernamentală din zona euro a declarat că Standard&Poor's (S&P) este pe cale să retrogradeze mai multe ţări din regiune, dar nu şi Germania şi Olanda, transmite Reuters.

Euro a atins un minim de 1,2623 dolari pe unitate, fiind cotat ulterior la 1,2648 dolari pe unitate, în scădere cu 1,4%.

Dolarul s-a apreciat în schimb la un maxim al şedinţei de 0,9562 unităţi pentru un franc elveţian, fiind ulterior tranzacţionat la 0,9558 unităţi pentru un franc, în urcare cu 1,3%, după date care au arătat creşterea încrederii americanilor în economia SUA, în ianuarie.

Declinul acţiunilor europene, inclusiv al titlurilor băncilor, s-a accentuat după ce sursa guvernamentală europeană a spus că agenţia Standard&Poors este pe cale să retrogradeze ratingurile mai multor state din zona euro.

La ora 15:25 GMT, indicele pan-european FTSEurofirst 300 era în scădere cu 1%.

Indicele STOXX Europe 600 Euro Zone Banking Index este în coborâre cu 0,7%, inversând creşterea din prima parte a şedinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici