Acţiunile Gabriel Resources au închis joi în urcare cu 10,6%, însă au pierdut 43% de la începutul săptămânii

Acţiunile Gabriel Resources au închis joi la Toronto în creştere cu 10,6%, la 83 de cenţi, după ce au urcat cu până la 16% în timpul şedinţei bursiere, însă compania a pierdut 43% din valoare de la începutul acestei săptămâni.

186 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Gabriel Resources au închis joi în urcare cu 10,6%, însă au pierdut 43% de la începutul săptămânii

Acţiunile Gabriel Resources au închis joi în urcare cu 10,6%, însă au pierdut 43% de la începutul săptămânii (Imagine: Shutterstock)

Titlurile Gabriel au oscilat joi între 71 cenţi şi 87 cenţi, după ce au închis miercuri la 75 cenţi.

La finalul şedinţei de joi, capitalizarea de piaţă a companiei este de 318,8 milioane dolari canadieni.

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova, a declarat, joi, că, în cazul în care proiectul Roşia Montană nu va fi adoptat, Gold Corporation poate emite pretenţii la despăgubiri de 2 miliarde de dolari, care înseamnă 550 milioane dolari cheltuieli pe investiţii realizate şi 1,5 miliarde profitul estimat.

Volumul tranzacţionat a fost în continuare peste medie, de 2 milioane de acţiuni, însă mai redus faţă de rulajele din primele trei şedinţe ale săptămânii.

Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu 54%, la 68 cenţi, cea mai slabă închidere din ultimii 14 ani, după ce premierul Ponta a declarat că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă în cele două camere ale Parlamentului.

Declinul a continuat marţi, însă titlurile au crescut puternic miercuri, cu 15%.

Cel mai ridicat preţ atins vreodată de acţiunile Gabriel Resources este de 8,6 dolari canadieni, înregistrat în decembrie 2010.

Gabriel Resources deţine aproximativ 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, compania care dezvoltă controversatul proiect minier din Munţii Apuseni. Restul titlurilor sunt deţinute de stat, prin Minvest Deva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici