Acţiunile Xiaomi sunt în scădere după ce SUA a adăugat producătorul de smartphone-uri pe „lista neagră”

  • Una dintre ultimele măsuri luate de Donald Trump ca preşedinte este împotriva Xiaomi
  • Xiaomi, al treilea producător de smartphone-uri din lume, a fost trecută pe lista neagră
  • În urma deciziei, niciun american sau vreo companie americană nu poate investi la Xiaomi
1836 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Xiaomi sunt în scădere după ce SUA a adăugat producătorul de smartphone-uri pe „lista neagră”

ŞTIRILE SITE - Trump a pus ţinta pe Xiaomi

Donald Trump nu pleacă de la Casa Albă fără să facă valuri. Ultima măsură este împotriva unuia dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Xiaomi este una dintre cele opt companii trecute de administraţia Trump pe o listă neagră. Aceasta se numeşte lista "companiilor militare chinezeşti comuniste". Consecinţa deciziei? Xiaomi nu mai poate primi investiţii de la un cetăţean american sau de la o companie din această ţară. Iar actualii investitori trebuie să reteze legătura.
 
Acţiunile cotate la Hong Kong ale companiei chineze au scăzut cu 10,6% la deschiderea de vineri.

Xiaomi, cu sediul la Beijing, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit Counterpoint Research.

Xiaomi a criticat decizia SUA: Compania reiterează faptul că furnizează produse şi servicii pentru uz civil şi comercial. Compania confirmă că nu este deţinută, controlată sau afiliată cu armata chineză şi nu este o „companie comunistă militară chineză” definită în NDAA ”, a transmis într-un comunicat Xiaomi.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici