Administraţia Biden ia în calcul eliberarea a 180 milioane de barili de petrol din rezervă. Preţul scade

  • Administraţia Biden ia în considerare eliberarea a până la 180 de milioane de barili de petrol pe parcursul mai multor luni din Rezerva Strategică de Petrol (SPR), au declarat patru surse americane, citate de Reuters.
  • Preţurile au scăzut cu mai mult de 4 dolari.
2057 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden ia în calcul eliberarea a 180 milioane de barili de petrol din rezervă. Preţul scade

Este pentru a treia oară când Statele Unite recurege la rezervele strategice în ultimele şase luni şi ar fi cea mai mare cantitate livrată din istoria de aproape 50 de ani a SPR.

Până în prezent, eliberările nu au reuşit să scadă preţurile, deoarece cererea mondială aproape că a atins nivelurile de dinaintea pandemiei, în timp ce oferta s-a restrâns la nivel global.

Preţurile petrolului au crescut puternic de când Rusia a invadat Ucrainahttps://www.mediafax.ro/externe/razboiul-din-ucraina-bombardamente-puternice-in-estul-ucrainei-casa-alba-spune-ca-are-informatii-despre-tensiunile-dintre-vladimir-putin-si-generalii-sai-20691701 la sfârşitul lunii februarie, iar Statele Unite şi aliaţii au răspuns cu sancţiuni puternice împotriva Rusiei, al doilea mare exportator de ţiţei la nivel mondial. Ţiţeiul Brent, referinţa mondială, a urcat la începutul acestei luni la aproximativ 139 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008 încoace, iar joi a ajuns aproape de 110 dolari pe baril în tranzacţiile asiatice.

Preşedintele Joe Biden va face joi declaraţii cu privire la acţiunile administraţiei sale, a anunţat Casa Albă.

Rusia este unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, contribuind cu aproximativ 10% la piaţa globală. Însă sancţiunile şi reticenţa cumpărătorilor de a achiziţiona petrol rusesc ar putea scoate de pe piaţă aproximativ 3 milioane de barili pe zi (bpd) de petrol rusesc începând cu luna aprilie, a declarat Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE).

Vestea vine chiar înainte ca OPEC+, care include Arabia Saudită şi Rusia, să se reunească pentru a discuta reducerea restricţiilor de aprovizionare. Statele Unite, Marea Britanie şi alţii au îndemnat anterior OPEC+ să crească rapid producţia.

Analiştii nu se aşteaptă ca OPEC+ să se abată de la planul său de a continua să crească producţia.

Rezervaţia de petrol din SUA deţine în prezent 568,3 milioane de barili, cel mai mic nivel din mai 2002, potrivit Departamentului american al Energiei.

Contractele futures pe ţiţei din SUA au scăzut cu 4,70 dolari, la 103,12 dolari pe baril, iar cele pe Brent au scăzut cu 4,45 dolari, sau 3,9%, la 109 dolari pe baril, la aflarea veştii despre posibila eliberare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
petrol,
rezerve,
biden

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici