Adrian Câciu micşorează gaura din Buget: nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spune, marţi, că „gaura de la buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei”. El afirmă că încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei faţă de programat.

266 afișări
Imaginea articolului Adrian Câciu micşorează gaura din Buget: nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei

Adrian Câciu micşorează gaura din Buget: nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei

„Economia nu evoluează întotdeauna liniar şi trebuie să te adaptezi. Şi anul trecut, am făcut o ajustare de 10 miliarde de lei, undeva în mai. Gaura la bugetul de stat nu e în niciun caz de 20 md. de lei. Încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei faţă de programat”, spune ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, prezent la Ora Guvernului în Parlament.

El a pledat pentru întărirea colectării taxelor şi impozitelor.

„Dacă România are arierare recuperabile de încasat 25 de miliarde şi o evaziune fiscală estimată la 12%, nu credeţi că este bine să întărim colectarea? Eu zic ca da. Dar până unele lucruri de acest gen se întâmplă e bine ca şi statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor. Să dea Dumnezeu ca la rectificare veniturile să fie pe măsura estimatului şi atunci poate găsim ca supliment un pachet de măsuri pentru populaţie. Ceea ce face Guvernul e un gest de resp. Toţi cetăţenii ne cer ca statul să fie mai suplu. Nu cred că este greu să facem acest efort şi să reducem cheltuielile bugetare”, conchide Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câciu,
buget,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici