Aeroportul din Viena vrea să participe la licitaţia pentru modernizarea Aeroportului din Iaşi

Aeroportul din Viena este interesat să participe la licitaţia pentru modernizarea Aeroportului din Iaşi, a declarat, vineri, la Iaşi, ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger, în cadrul unei întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene.

248 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Viena vrea să participe la licitaţia pentru modernizarea Aeroportului din Iaşi

Aeroportul din Viena vrea să participe la licitaţia pentru modernizarea Aeroportului din Iaşi

"Sunt pentru prima dată la Iaşi. Mă bucur că există o cursă aeriană directă de la Iaşi la Viena, pentru că aici este potenţial turistic mare, iar de la Iaşi se poate pleca spre mănăstirile din nordul Moldovei sau spre Deltă. În Rădăuţi şi Suceava sunt multe investiţii austriece, însă la Iaşi sunt doar bănci cu capital austriac", a declarat presei ambasadorul Austriei.

El a mai spus că un mare investitor austriac în domeniul metalurgic va veni în România, însă nu la Iaşi, pentru că "este necesară deschiderea la un port la Marea Neagră".

Martin Eichtinger s-a întâlnit vineri la Iaşi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad şi cu prefectul judeţului Marius Bodea.

"În cursul discuţiilor, ambasadorul Austriei a menţionat că Aeroportul din Viena ar vrea să participe la licitaţia care se va face pentru aeroportul ieşean", a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, care a adăugat că interesul partenerilor străini pentru aeroportul ieşean este benefic.

Aeroportul din Iaşi urmează a fi modernizat, investiţia preconizată ridicându-se la aproximativ 170 milioane de euro.

Guvernul a alocat deja prima tranşă din fonduri, adică aproximativ 10 milioane de euro pentru demararea lucrărilor, însă lucrurile trenează din cauza unor litigii apărute între CJ şi diverse instituţii sau firme pentru terenurile din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici