Aeroportul Henri Coandă a fost certificat ca aeroport internaţional

Aeroportul Internaţional Henri Coandă (AIHCB) a fost certificat ca aerogară internaţională, îndeplinind toate condiţiile prevăzute de noua legislaţie în domeniu, în vederea aderării României la spaţiul Schengen.

479 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Henri Coandă a fost certificat ca aeroport internaţional

Aeroportul Henri Coandă a fost certificat ca aeroport internaţional (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Certificarea ca aeroport internaţional este o cerinţă obligatorie pentru aderarea la spaţiul Schengen şi pentru a putea opera zboruri în statele non-Schengen.

Astfel, aeroportul a fost evaluat, în perioada iulie-august, de către o comisie numită printr-un ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, care a verificat dacă îndeplineşte cerinţele necesare, a anunţat, luni, CNAB.

Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerului Sănătăţii.

Potrivit raportului comisiei de evaluare, actuala configuraţie a terminalelor aeroportului Henri Coandă, îndeplineşte toate condiţiile de certificare ca aeroport internaţional, precizând că AIHCB asigură "un nivel optim al facilităţilor şi serviciilor necesare pentru o procesare rapidă a pasagerilor, echipajelor aeronavelor, bagajelor, mărfii şi poştei".

După finalizarea lucrărilor de extindere a sălii de îmbarcare, care va introduce modificări semnificative în actuala configuraţie, prin creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor la şase milioane de pasageri anual şi a gamei de servicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea în scopul verificării îndeplinirii condiţiilor de certificare ca aeroport internaţional, în noua configuraţie.

"În ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu au fost iniţiate demersurile pentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmând să se transmită către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii solicitarea de certificare ca aeroport internaţional şi pentru acest aeroport", se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa sunt administrate de CNAB, aflată în subordinea Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici