AFM: Bugetul pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru Electricasnice, epuizat în 8 minute

Bugetul de 14 milioane de lei pentru etapa a doua a programului Raabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 8 minute, a anunţat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu Lorand-Arpad Fulop. Un număr de utilizatori s-au declarat nemulţumiţi de modul de funcţionare a aplicaţiei.

423 afișări
Imaginea articolului AFM: Bugetul pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru Electricasnice, epuizat în 8 minute

AFM: Bugetul pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru Electricasnice, epuizat în 8 minute

Au fost generate 33.877 de vouchere, din care aproximativ 19.000 pentru televizoare, 9.600 pentru laptopuri şi 5.100 pentru tablete.

„Interesul pentru această etapă a fost uriaş, iar din cauza numărului mare de accesări din păcate unii utilizatori au avut probleme de conectare. Suma de 14 milioane de lei înseamnă aproximativ 34.000 de persoane, iar aplicaţia a fost gândită ca pe minut să aibă acces fără probleme 75.000 de persoane”, a spus preşedintele AFM, precizând că în cazul în care numărul utilizatorilor creşte pentru respectiva valoare, există posibilitatea apariţiei unor probleme. „Aşteptăm raportul dezvoltatorului pentru a vedea ce nu a funcţionat corespunzător”, a adăugat Lorand-Arpad Fulop.

Lista finală cu cei care au reuşit să genereze vouchere va fi afişată pe site-ul instituţiei până la sfîrşitul zilei.

Într-un comunicat separat Serviciul de âtelecomunicaţii Speciale precizează că aplicaţia utilizată de către Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicaţiei, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site. STS a semnalat situaţiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM şi oferă suport tehnic pentru remedierea acestora. Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituţiei, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă.

În etapa a doua utilizatorii puteau genera vouchere de 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici