Agenţii economici din industria de apărare, sprijiniţi în realizarea investiţiilor

Guvernul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă prin care se completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare. Agenţii economici din industria de apărare vor fi sprijiniţi pentru realizarea investiţiilor.

612 afișări
Imaginea articolului Agenţii economici din industria de apărare, sprijiniţi în realizarea investiţiilor

Agenţii economici din industria de apărare, sprijiniţi în realizarea investiţiilor (Imagine: Tibi Bologh / Mediafax Foto)

Guvernul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă prin care se completează OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, agenţii economici din industria de apărare, industrie de interes strategic pentru securitatea naţională, în situaţia contextului geopolitic actual, vor fi sprijiniţi în realizarea de investiţii pentru retehnologizarea capacităţilor de producţie, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacităţi de producţie. De această măsură pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat în condiţiile legii, cărora li se lasă la dispoziţie 60% din veniturile obţinute prin valorificarea activelor devenite disponibile, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

“Este un moment de referinţă al business-ului industriei apărării româneşti, industrie cheie, ce are nevoie de o poziţie pe piaţă fermă, puternică, cu echipamente moderne şi concurenţiale. Este o măsură esenţială prin care industriei de apărare i se oferă un suport important, care are capacitatea reală de a o ajuta să se dezvolte şi să redevină cu adevărat competitivă. Ministerul Economiei devine, astfel, partenerul principal al tuturor agenţilor economici cu un plan sustenabil de creştere şi dezvoltare şi avem datoria morală de a-i sprijini prin toate mijloacele posibile, să se înzestreze cu cea mai nouă tehnologie, să atingă standardele partenerilor noştri NATO. " a declarat Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Prin acest act normativ, se creează premisele dezvoltării unor programe de restructurare şi eficientizare reale ale agenţilor economici, care să conducă la îmbunătăţirea situaţiei economico-financiare, industria de apărare având nevoie stringentă de investiţii, la diminuarea semnificativă a plăţilor restante, la susţinerea anumitor programe specifice creşterii capacităţilor de producţie în domeniul apărării.

Măsura vizează, totodată, şi crearea condiţiilor necesare ca agenţii economici din industria de apărare să poată satisface necesităţile de înzestrare ale instituţiilor din cadrul Forţelor Sistemului Naţional de Apărare.

La elaborarea proiectului de act normativ au fost avute în vedere solicitările şi recomandările patronatelor şi sindicatelor din cadrul operatorilor economici cărora le vor fi aplicate aceste măsuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici