Aleksandr Lukaşenko acuză FMI că ia decizii politice

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a apreciat, într-un interviu publicat sâmbătă, că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ia decizii "politice" în legătură cu acordarea de credite şi a ameninţat că se va retrage din organizaţie.

39 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko acuză FMI că ia decizii politice

Aleksandr Lukaşenko acuză FMI că ia decizii politice (Imagine: Mediafax Foto)

Referindu-se la un împrumut de două miliarde de dolari solicitat de Belarus pentru a face faţă crizei financiare, Lukaşenko a declarat că, în cazul în care FMI nu va aproba creditul, va lua "o decizie politică (...), nu una economică".

Interviul a fost publicat de Wall Street Journal, cu câteva zile după ce Belarusul a solicitat împrumutul de două miliarde de dolari.

"În calitate de preşedinte şi şef de stat, am spus guvernului şi directorului Băncii Centrale că, dacă în situaţia noastră (...) nu ne ajută, atunci de ce avem nevoie de această cooperare?", a spus Lukaşenko. "Suntem membri FMI, ne plătim contribuţiile, participăm cu regularitate la reuniunile FMI. Avem nevoie de asta dacă suntem trataţi aşa?", a continuat el.

Regimul autoritar al lui Lukaşenko se află la putere din 1994, controlând în stil sovietic economia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici