Ambasadorul Japoniei recomandă companiilor japoneze să investească în Cluj

Ambasadorul Japoniei în România, Kanji Tsushima, va recomanda companiilor japoneze să investească în judeţul Cluj, pe care îl consideră atractiv din punct de vedere economic, mai ales după ce Nokia a decis să îşi deschidă o fabrică în comuna Jucu şi există semnale că şi Daimler ar fi interesată.

8 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Japoniei recomandă companiilor japoneze să investească în Cluj

Ambasadorul Japoniei recomandă companiilor japoneze să investească în Cluj

Diplomatul japonez a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Universitatea "Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, că va explica oportunităţile Clujului în cadrul unei întâniri cu delegaţia Uniunii Producătorilor de Maşini Unelte din Japonia, care va sosi, săptămâna viitoare, în România.

"Recunosc dorinţa foarte multor oameni de afaceri japonezi să vină la Cluj, însă din păcate, nu ştiu din ce motiv, ei ocoleau Clujul. S-au dus la Oradea, Arad, Timişoara, Orăştie. Or să vină şi vom explica această posibilitate şi poziţia prielnică a Clujului membrilor delegaţiei din Japonia care va veni în România săptămâna viitoare”, a afirmat Kanji Tsushima.

Ambasadorul Japoniei a afirmat că delegaţia este compusă din reprezentanţi ai 17 mari companii, printre care se numără Hitachi şi Toshiba.

"Transilvania este cea mai dezvoltată regiune din România, iar Clujul este capitala Transilvaniei. Faptul că Nokia şi Mercedes discută să vină la Cluj arată că judeţul este cercetat. Atracţie este”, a spus diplomatul.

Potrivit acestuia, un alt avantaj al judeţului este faptul că la UBB există o catedră de limba şi literatura japoneză, care pregăteşte studenţi ce vorbesc limba japoneză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici