ANAF: Prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei în domeniile deşeurilor reciclabile şi construcţiilor

Inspectorii antifraudă ai ANAF au stabilit un prejudiciu de 8,2 milioane de lei adus bugetului de stat, în urma unor verificări făcute în luna octombrie la mai multe firme din domeniul deşeurilor reciclabile.

1254 afișări
Imaginea articolului ANAF: Prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei în domeniile deşeurilor reciclabile şi construcţiilor

ANAF: Prejudiciu de peste 8,2 milioane de lei în domeniile deşeurilor reciclabile şi construcţiilor

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au făcut în luna octombrie controale la societăţi comerciale din Bucureşti-Ilfov care activează pe piaţa de operatori deşeuri reciclabile şi prestări de servicii în domeniul construcţiilor.

„Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor”, transmite ANAF.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de 8,2 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată şi impozit pe profit.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici