ANAF va fi restructurată cu 477 posturi

Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, în urma discuţiei cu experţii FMI, pentru îmbunătăţirea actului de control, iar pe de altă parte vor fi desfiinţate 477 de posturi, din care 440 sunt ocupate, a declarat miercuri la Guvern, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

185 afișări
Imaginea articolului ANAF va fi restructurată cu 477 posturi

ANAF va fi restructurată cu 477 posturi

"Ca urmare a acestei restructurări, 46 de administraţii fiscale teritoriale aflate la nivelul comunelor, care nu au trezorerie, şi 4 aflate la nivel orăşenesc vor fi desfiinţate. În total, discutăm de 50 de administraţii fiscale, la nivelul comunelor şi oraşelor, echivalentul a 477 de posturi dintre care 440 sunt ocupate", a precizat Pogea.

Ministrul a adăugat că personalul ANAF va fi redistribuit în perioada imediat următoare în vederea întăririi capacităţii fiscale.

"Vom reduce controlul la bunii contribuabili, la cei care se conformează voluntar la plata obligaţiilor bugetare, şi va fi orientat în special spre cei cu potenţial ridicat de risc în ce priveşte fraudarea sau rambursările de TVA", a conchis Pogea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici