ANAF va rambursa în octombrie TVA de 934,19 milioane lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va rambursa în luna octombrie TVA în sumă totală de 934,19 milioane lei, în trei tranşe, se arată într-un comunicat al ANAF.

36 afișări
Imaginea articolului ANAF va rambursa în octombrie TVA de 934,19 milioane lei

ANAF va rambursa în octombrie TVA de 934,19 milioane lei (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Continuăm, conform programului de guvernare, sprijinirea mediului de afaceri, prin rambursarea TVA, cu precădere a deconturilor cu termen de soluţionare depăşit. Până la sfârşitul acestui an vom depune toate eforturile ca soldul acestora să fie lichidat", a declarat, în comunicat, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, urmând a fi soluţionate prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 3 septembrie 2010, se arată în comunicatul ANAF.

Din totalul sumei care urmează să fie rambursată, deconturile cu compensare şi restituire totalizează 785,7 milioane de lei, din care este compensată suma de 69,5 milioane de lei, iar 716,2 milioane de lei reprezintă suma restituită.

Totodată, deconturile cu compensare integrală se ridică la 144 milioane de lei, iar deconturile cu compensare parţială au o valoare de 4,49 milioane de lei, urmând ca suma de 84,1 milioane de lei să fi restituită în perioada următoare.

Prima tranşă în valoare de 142,6 milioane de lei a fost programată pentru 7 octombrie, cea de-a doua, de 215,5 milioane de lei, pentru 25 octombrie, în timp ce ultima plată va fi efectuată în data de 29 octombrie, respectiv 358,1 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici