ANAF va rambursa în septembrie TVA de 1,02 miliarde de lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va rambursa în luna septembrie TVA în valoare de 1,02 miliarde de lei, în trei tranşe, cele mai mari sume urmând să fie distribuite către sfârşitul lunii, potrivit insituţiei.

44 afișări
Imaginea articolului ANAF va rambursa în septembrie TVA de 1,02 miliarde de lei

ANAF va rambursa în septembrie TVA de 1,02 miliarde de lei (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În selecţia lunii septembrie au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, urmând a fi soluţionate prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 2 septembrie 2010, se arată într-un comunicat al ANAF.

Din totalul sumei care urmează să fie decontată, deconturile cu compensare şi restituire sunt în sumă de 784,9 milioane de lei, din care va fi compensată suma de 53,8 milioane de lei şi se vor restitui 731 milioane de lei.

Totodată, deconturile cu compensare integrală reprezintă 222,6 milioane de lei, în timp ce deconturile cu compensare parţială sunt în sumă de 15,8 milioane de lei.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 731 milioane de lei, plata a fost programată în trei tranşe.

Astfel, prima tranşă în valoare de 68,7 milioane de lei a fost programată pentru 7 septembrie, cea de-a doua, de 297 milioane de lei, pentru 24 septembrie, în timp ce ultima plată va fi efectuată în data de 29 septembrie, respectiv 365,3 milioane de lei.

"Efectele tuturor măsurilor luate de ANAF referitoare la rambursarea TVA şi anume: cel mai vechi decont se stinge primul, control ulterior pentru deconturile cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, regim special de rambursare pentru exportatori şi transparenţa procesului, sperăm să se vadă în curând în noi investiţii promovate de mediul de afaceri, atât de necesare relansării economice", a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici