Analiză ZF: în 2023, România va ajunge la impresionanta bornă de 1.000 de kilometri de autostradă

Lungul drum spre autostradă: după ani cu o medie de 10 kilometri noi de autostradă anual, ambiţiile actuale sunt de zece ori mai mari, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar.

1350 afișări
Imaginea articolului Analiză ZF: în 2023, România va ajunge la impresionanta bornă de 1.000 de kilometri de autostradă

În 2023, România va ajunge la impresionanta bornă de 1.000 de kilometri de autostradă. Acum 25 de ani, la nivel naţional erau 113 kilometri, dar acel tronson între Bucureşti şi Piteşti era în realitate construit înainte de 1989.

Sorin Grindeanu, actualul ministru al transporturilor, promite că în 2023 şi 2024 vom avea câte 100 de kilometri noi de autostradă pe an. Media din ultimii 10 ani a fost de circa 10 kilometri de autostrăzi daţi în folosinţă în fiecare an.

Reţeaua rutieră a României numără în acest moment circa 86.000 de kilometri de drumuri, dintre care autostrăzile reprezintă circa 5%. Autostrada Moldovei este proiectul cel mai aşteptat şi poveştile par să devină realitate în cazul ei.

Lungul drum spre autostradă

113 km de autostradă avea România în 1998 şi mulţi ani a rămas doar cu acel tronson din A1 care lega Bucureştiul de Piteşti.

332 km de autostradă în 2010 – şoselele de mare viteză fiind construite în ritm de „melc”, deşi tot mediul de business striga după autostrăzi.

990 km de autostradă avea România la final de 2022 – oraşele din vestul ţării Deva, Timişoara şi Arad fiind cel mai bine conectate cu Vestul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici