Angela Merkel: Germania nu are forţa pentru ample programe de relansare economică

Germania "nu are forţa" de a elabora noi măsuri de relansare economică "fără a risca să îşi piardă credibilitatea" de care se bucură pe plan internaţional, avertizează cancelarul Angela Merkel.

350 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Germania nu are forţa pentru ample programe de relansare economică

Angela Merkel: Germania nu are forţa pentru ample programe de relansare economică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu avem forţa de a aplica pentru a doua oară programe de relansare fără a pierde credibilitatea internaţională", a declarat Merkel cu ocazia unei recepţii a federaţiei băncilor, potrivit unei ştiri. În 2009, Berlinul a susţinut economia aflată în criză subvenţionând masiv şomajul parţial.

Adresându-se statelor care solicită susţinerea activă a creşterii economice, Merkel a reamintit necesitatea de a se reforma şi de a consolida finanţele bugetare.

În sudul Europei, dar şi în Franţa, există din ce în ce mai multe critici faţă de austeritatea bugetară impusă de Germania, care ar afecta creşterea economică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici