Antreprenorii români sunt furioşi pe măsurile fiscale ale guvernului Ciolacu

  • Ciolacu: Taxăm suplimentar veniturile băncilor şi marilor companii din România.
  • Ciolacu: Acest guvern nu creşte TVA general, vom păstra TVA 9% pentru alimente.
  • Ciolacu: Ni s-a sugerat să amânăm modificările pentru după alegerile de anul viitor.
1456 afișări
Imaginea articolului Antreprenorii români sunt furioşi pe măsurile fiscale ale guvernului Ciolacu

Marcel Ciolacu, Facebook

Marcel Ciolacu şi-a asumat răpunderea în Parlament pe proiectul privind noile măsuri fiscal-bugetare, un proiectintens criticat de mediul de afaceri. Aşadar, avem impozit pecifra de afaceri, impozit suplimentar de 2% pentru instituţiile decredit, plus eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii

Cum va duce mediul privat aceste măsuri fiscale, îţi spune Marius Luican, antreprenor, care ne dă ca exemplu efectele recesiunii din 2008 şi ale măsurilor de austeritate luate din 2010 până în 2011.

,,,Şi atunci s-a întâmplat sectorial, şi acum lucrurile se petrec sectorial. Marii cheltuitori de bugete pe zona asta de marketing stă în general în companiile mari, în companiile multinaţionale.

În momentul ăsta, reculul economic va veni de jos în sus. Adică vorbim de microîntreprinderi, de o oarecare reducere a consumului, dar dacă se va întâmpla, va dura puţin, pentru că banii adevăraţi din România, pe zona asta de marketing şi de comunicare, sunt totuşi în companiile multinaţionale".

Ultima redută, cea mai dură din perspectivă economică care ne condamnă pe toţi, este creşterea TVA-ului. Din fericire nu s-a ajuns la aşa ceva.

MIRON MIRABELA, Antreprenor din Iaşi, ne spune părerea sa despre decizia guvernului Ciolacu şi efectele sale.

,,Măsurile luate peste noapte prezintă lipsa de predictibilitate cu care ne-am obişnuit de ani. Deja, guvernul României nu arată a parteneriat, nu prea îl vedem partener.

Întâmplarea face că sunt şi preşedinta Organizaţiei Femeilor Antreprenori din România şi aş putea vorbi şi din această poziţie. Toate aceste modificări care limitează cumva, şi impozitează agresiv IMM-urile, vor avea mari repercursiuni asupra celor mici".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici