Anunţul care a făcut să crească preţul petrolului

  • Producătorii de petrol din OPEC şi non-OPEC, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, au decis joi să respecte planul convenit anterior de creştere a producţiei cu 400.000 de barili pe zi în ianuarie, relatează CNBC.
  • După anunţ, preţul petrolului a început să crească.
2645 afișări
Imaginea articolului Anunţul care a făcut să crească preţul petrolului

Anunţul care a făcut să crească preţul petrolului

În ceea ce a fost o reuniune extrem de aşteptată, alianţa energetică s-a reunit prin videoconferinţă pentru a stabili dacă să îşi menţină planul de a lansa mai mult petrol pe piaţă sau să restrângă oferta, pe fondul temerilor legate de varianta Omicron. Alte probleme discutate au inclus eliberarea, sub conducerea SUA, a rezervelor strategice ale naţiunilor importatoare de ţiţei şi posibila revenire a Iranului pe pieţele petroliere.

Petrolul a recuperat pierderile şi s-a tranzacţionat în creştere în urma anunţului. Petrolul Brent a avansat cu 1,1%, la 69,95 dolari pe baril, în timp ce cotaţiile futures ale petrolului american West Texas Intermediate s-au situat la 66,43 dolari pe baril, cu un avans de 1,3%.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent s-au prăbuşit cu peste 10 dolari de joia trecută, când apariţia variantei Omicron a devenit cunoscută. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că va fi nevoie de săptămâni pentru a înţelege modul în care varianta ar putea afecta diagnosticele, terapiile şi vaccinurile.

OPEC+ are un acrod în vigoare care prevede un plus de 400.000 de barili pe lună la livrările globale.

Reuniunea OPEC+ vine după o perioadă de tensiuni ridicate din cauza preţurilor ridicate ale petrolului între SUA şi aliaţii săi din Golf, în special Arabia Saudită.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat pe 23 noiembrie că SUA, India, China, Japonia, Coreea de Sud şi Marea Britanie vor elibera petrol din rezervele de stat pentru a contribui la calmarea pieţei.

Măsura a fost luată după ce OPEC+ a ignorat în mod repetat solicitările SUA de a creşte oferta de ţiţei pentru a stopa creşterea preţurilor la carburanţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
petrol,
preţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici