Apple a făcut un profit de 22 miliarde de dolari în ultimele trei luni din 2019, iar iPhone a rămas „calul de povară” al companiei

Apple a încheiat anul 2019 cu dreptul, profiturile şi veniturile companiei pentru perioada octombrie-decembrie venind peste aşteptările analiştilor datorită unor vânzări excelente în sezonul sărbătorilor de iarnă, transmite Associated Press.

1062 afișări
Imaginea articolului Apple a făcut un profit de 22 miliarde de dolari în ultimele trei luni din 2019, iar iPhone a rămas „calul de povară” al companiei

Apple face profit de 22 miliarde de dolari la venituri de 92 miliarde în ultimele trei luni din 2019

Profitul înregistrat în primul trimestru fiscal din 2020 (perioada octombrie - decembrie 2019) s-a ridicat la 22,2 miliarde de dolari, echivalentul unui profit de 4,99 dolari/acţiune, la venituri de 91,8 miliarde de dolari. Analiştii se aşteptau la un profit de 4,54 dolari/titlu la venituri de 88,5 miliarde de dolari.

iPhone-ul a rămas principalul generator de venituri pentru Apple, care ajutat de lansarea modelului iPhone 11, a produs vânzări în valoare de 56 de miliarde de dolari, în creştere cu 8% faţă de perioada similar de referinţă.

Produsele Mac şi iPad au generat venituri combinate de circa 13 miliarde de dolari, în timp ce noile smart-watch-uri şi servicii digitale au înregistrat de asemenea o creştere pe cerere, cu venituri de 12,7 miliarde de dolari pe acest segment.

Acţiunile Apple au crescut marţi la Wall Street cu 2,83% la 317,69 de dolari/titlu pe fondul rezultatelor financiare pozitive, un nou impuls pentru o acţiune a cărei cotaţie s-a dublat în nu mai puţin de 13 luni.

Compania a informat de asemenea că numărul produselor active se situează la 1,5 miliarde, mai mare cu 100 de milioane faţă de perioada similară din anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apple,
profit,
iphone

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici