Apple ar putea cumpăra Sony

Acţiunile Sony au crescut cu aproape 3% marţi pe bursa de la Tokyo, după apariţia unor zvonuri cum că gigantul american Apple ar fi interesat să achiziţioneze producătorul japonez de electronice.

29 afișări
Imaginea articolului Apple ar putea cumpăra Sony

Apple ar putea cumpăra Sony (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Speculaţiile au fost declanşate de apariţia unor informaţii în presă care menţionau Adobe, Sony şi Disney printre ţintele vizate de Apple, care ar planifica o "achiziţie importantă".

Reprezentanţii Sony nu au comentat informaţiile, calificându-le drept zvonuri şi speculaţii.

Apple dispune de rezerve impresionante de bani, respectiv 51 de miliarde de dolari cash.

Întrebat ce va face cu "muntele" de bani pe care stă, directorul general al Apple, Steve Jobs, a afirmat că există "una sau mai multe oportunităţi strategice în viitor".

Unii analişti s-au arătat sceptici, notând că o achiziţie integrală a Sony nu ar fi fezabilă.

"Dacă Apple încearcă să cumpere Sony în întregime, ar fi o tentativă preluare ostilă care probabil nu ar reuşi în Japonia. Nu cred că Sony ar vrea să se combine cu Apple, din moment ce colaborează cu Google şi concurează cu Apple", a afirmat un analist din Tokyo.

Acţiunile Sony au urcat la un moment dat pe bursa de la Tokyo cu 3% şi au închis cu un avans de 0,7%, pe cel mai ridicat volum din 30 iulie, când grupul a surprins pieţele anunţând că a încheiat trimestrul al doilea cu profit şi ridicând prognoza de sfârşit de an. Indicele Nikkei a finalizat în scădere cu 0,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici