Apple este în discuţii cu Google pentru a utiliza instrumentul de inteligenţă artificială Gemini pe iPhone

  • Apple este în discuţii pentru a încorpora motorul de inteligenţă artificială Gemini de la Google în iPhone-uri, afirmă surse citate de Bloomberg.
  • Un asemenea acord ar zgudui industria inteligenţei artificiale.
  • Apple a discutat şi cu OpenAI.
286 afișări
Imaginea articolului Apple este în discuţii cu Google pentru a utiliza instrumentul de inteligenţă artificială Gemini pe iPhone

Cele două companii sunt în negocieri active pentru a permite Apple să licenţieze Gemini, setul de modele de inteligenţă artificială generativă al Google, pentru a alimenta unele funcţii noi care vor fi incluse în software-ul iPhone în acest an, au declarat persoane familiarizate cu discuţiile. De asemenea, Apple a purtat recent discuţii cu OpenAI şi a luat în considerare posibilitatea de a utiliza modelul acestuia, potrivit Bloomberg.

În cazul în care un acord între Apple şi Google se va concretiza, ar fi un parteneriat între două companii uriaşe din domeniul tehnologiei. Google, deţinută de Alphabet, plăteşte Apple miliarde de dolari anual pentru ca motorul său de căutare să devină opţiunea implicită în browserul web Safari de pe iPhone şi alte dispozitive.

Cele două părţi nu au decis încă termenii sau marca unui acord privind inteligenţa artificială şi nici nu au finalizat modul în care acesta ar fi implementat, mai scrie Bloomberg.

Un acord ar oferi Gemini un avantaj cheie cu miliarde de utilizatori. Dar ar putea fi, de asemenea, un semn că Apple nu este atât de avansată în eforturile sale privind inteligenţa artificială pe cât ar fi sperat unii şi ameninţă să atragă un control antitrust suplimentar asupra ambelor companii.

Apple pregăteşte noi funcţii ca parte a iOS 18, următoarea versiune a sistemului de operare pentru iPhone, bazate pe propriile modele de inteligenţă artificială. Dar aceste îmbunătăţiri se vor concentra pe funcţiile care funcţionează pe dispozitivele sale, mai degrabă decât pe cele furnizate prin intermediul cloud-ului. Aşadar, Apple caută un partener care să se ocupe de partea grea a inteligenţei artificiale generative, inclusiv de funcţiile de creare a imaginilor şi de redactare a eseurilor pe baza unor indicaţii simple.

De la începutul anului trecut, Apple a testat propriul său model de limbaj de mari dimensiuni - tehnologia din spatele inteligenţei artificiale generative - cu numele de cod Ajax. Unii angajaţi au încercat, de asemenea, un chatbot de bază denumit Apple GPT. Dar tehnologia Apple rămâne inferioară instrumentelor de la Google sau OpenAI, ceea ce face ca un parteneriat să pară o opţiune mai bună.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici