Apple pregăteşte lansarea următorului iPhone pentru septembrie. Ce îmbunătăţiri va avea

Apple pregăteşte pentru luna septembrie lansarea unui nou iPhone, care va avea un procesor mai puternic şi o cameră foto/video mai avansată, au declarat pentru Bloomberg două surse apropiate situaţiei.

479 afișări
Imaginea articolului Apple pregăteşte lansarea următorului iPhone pentru septembrie. Ce îmbunătăţiri va avea

Apple pregăteşte lansarea următorului iPhone pentru septembrie. Ce îmbunătăţiri va avea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Telefonul va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2, şi cu o cameră de 8 megapixeli, faţă de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, au afirmat persoanele citate.

Apple testează de asemenea o nouă versiune a tabletei iPad, care se laudă cu un ecran de rezoluţie mai mare, a arătat una dintre surse.

IPhone-ul este cel mai bine vândut produs al Apple, generând jumătate din venituri trimestrul trecut.

Un chip mai rapid va permite procesarea mai accelerată a datelor şi va consolida poziţia iPhone pe piaţă în raport cu smartphone-urile rivale lansate de companii precum Samsung şi HTC pe platforma software Android a Google.

Noul telefon Apple va rula sistemul de operare iOS 5 prezentat recent de companie la o conferinţă cu dezvoltatorii de software. Sistemul are funcţii îmbunătăţite de mesagerie şi photo-sharing şi poate rula pe toate gadget-urile mobile ale Apple, a spus una dintre surse. Până la sfârşitul anului trecut, iPhone-urile, iPad-urile şi iPod Touch foloseau versiuni uşor diferite ale iOS.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze informaţiile.

Compania a amânat prezentarea celui de-al cincilea iPhone pentru a coincide cu lansarea iOS 5, au afirmat sursele citate.

Firma de cercetare de piaţă IDC estimează că piaţa smartphone-urilor va ajunge la un miliard de unităţi vândute până la sfârşitul anului 2015. IDC anticipează că Apple va avea o cotă de piaţă de 18,2% în acest an, faţă de 38,9% pentru telefoanele Android.

Apple este aproape de finalizarea unei versiuni mai ieftine şi mai mici a iPhone, destinată consumatorilor din ţările emergente, au adăugat sursele. Acest gadget ar urma să folosească chip-uri şi ecrane de calitate apropiată actualului iPhone 4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici